POP3/IMAP Setup on Windows

Discussion in '(Archive) Product related' started by Shawn, Jan 30, 2006.

  1. Shawn

    Shawn New Member

    I am currently trying to get my pop3/imap Setup on a windows 2000 server. When i go to the php.ini and uncomment the "extension=php_imap.dll" everything quits responding. as well as support site, staff site, and the admin site. I have it currently commented out and the site works fine. What am i doing wrong. None of my email for anything currently works having to do with Kayako.
    Any help appreciated.
    Current Config looks like the following.
    http://www.milestonemortgage.com/support/phpinfo.php
    My sql version is "5"
    Thanks in advance.
  2. Shawn

    Shawn New Member

    I believe i have found the problem. The extension themselves do not exist
    EX: php_imap in the extensions folder
    how or where do i get extension for my php and install them. I am running windows 2000
    and iis 5
    Thanks in advance.
  3. mmay

    mmay New Member

    POP3 is broken in in the current version of eSupport on Windows IIS, IMAP does not work 100% either. They know about the problem, but it's been 6 weeks with no fix yet.

    Your problem with PHP tho is to just uncomment the imap line the php.ini file. You just need to make sure you do it on the right copy of it (usually the one in C:/Windows but not always depending on the rest of the stuff you have.) There is a sticky thread here in this forum that touches on this too I believe.
  4. netFusion

    netFusion Reputed Member


    Go here:

    http://www.php.net/downloads.php

    You will want the complete package, not the Windows installer version. The complete package zip file is about 8 meg and should include the extensions.
  5. Shawn

    Shawn New Member

    Thankyou all for your responses im off to get the package now. will let everyone know what happens.
  6. nickm

    nickm New Member

    I installed the php_imap.dll - and uncommented the line for it, but still can't get it to work. I get this error:

    Code:
    No input file specified. PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library './php_imap.dll' - The specified module could not be found. in Unknown on line 0 
    When I go to http://support.oursite.com/support/cron/index.php?_t=parser.

    Can anyone help?

    Thank you.
  7. netFusion

    netFusion Reputed Member


    Again, it sounds like you either have not copied the extension DLL's into the C:\PHP\ folder (where your PHP.EXE file is located) or you do not the have C:\PHP folder in the system path.

    Did you follow the steps that I suggested in the following thread that I posted?

    http://forums.kayako.com/showthread.php?t=4066
  8. nickm

    nickm New Member

    Went through your steps ... I'm assuming that I have to restart IIS before this'll work?
  9. mmay

    mmay New Member

    Honestly, get Apache up and running instead, POP3 and IMAP don't work on the current version of eSupport 3.0 and IIS...
  10. nickm

    nickm New Member

    apache on a windows box? wouldn't taht require a bunch of reconfiguring? (by the way, we host about 15 different sites for our clients, so a restart is a really really big deal.) Unfortunately, our IT guy isn't familiar with php or mysql.
  11. netFusion

    netFusion Reputed Member

    If you are running PHP as an ISAPI module or using FastCGI, yes you do because the PHP.INI file is read only when the module is loaded with IIS the first time.

    The fastest way to restart IIS is to open a command prompt on the server and type in "IISRESET". It will only take about 2 or 3 seconds for IIS to stop and start back up.

    If you are running PHP in CGI mode, you do not to restart because it will reread the PHP.INI file each time the PHP.EXE file is executed.
  12. ehoffman

    ehoffman New Member

    Ours works fine. You can use IIS and Win2k3.
  13. netFusion

    netFusion Reputed Member

    I've run SupportSuite on IIS 5 (Win 2000), IIS 6 (Win 2003) and Apache (Linux/CentOS). My own personal experience is that it is easier to setup and manage on my IIS 6 / Win 2003 machine....
  14. mmay

    mmay New Member

    Then please go enter detailed info on this bug report: http://bugs.kayako.net/index.php?do=details&id=1092 , cause it's a known bug and does NOT work, past 3.00.26. At best it will parse 1/2 of the message in a POP3 account at once, it will not succesfully create tickets for all of them.
  15. ehoffman

    ehoffman New Member

    Don't know about POP, use IMAP. Many messages a day get processed without error.
  16. mmay

    mmay New Member

    IMAP has similar issues, you still have not given any details on what you have that works, that kind of information is just as important as situations that fail, they are working on the bug, they could use as much info as possible...

Share This Page